Jakie rozwiązania mogą być przydatne w gastronomii?

/
Potrzebujesz ok. 3 min. aby przeczytać ten wpis

Artykuł sponsorowany

Gastronomia to gałąź przemysłu, która wydaje się bardzo dobrze rozwijać w ostatnich latach. Innowacji nie powstrzymała nawet pandemia, a do rosnącego zainteresowania z pewnością przyczynia się rozwój branży transportowo-dostawczej. Jednocześnie, na rynku istnieje duża konkurencja, dlatego nie warto zatrzymywać się we wprowadzaniu udogodnień dla klientów.

Podstawa jakości – bezpieczeństwo i higiena pracy

Gastronomia jest nie tylko niezwykle popularna, ale również bardzo wymagająca dla właściciela lokalu tego typu. Dlaczego? Praca z jedzeniem stanowi wyzwanie, ponieważ musi być na bardzo wysokim poziomie bezpieczeństwa. Jakiekolwiek zanieczyszczenia, zakażenia bakteriami czy grzybami, niedopatrzenia dotyczące świżości i jakości produktów mogą skutkować zatruciami u klientów. Jako osoba odpowiedzialna za lokal gastronomiczny, z pewnością nie chcesz do tego dopuścić. Wymagania, jakie stawia sanepid, mogą czasami wydawać się trudne do spełnienia, ale są konieczne, by Twoja restauracja, knajpka lub kawiarnia funkcjonowały bezpiecznie i zgodnie z prawem. Warto jednak zadać sobie pytanie: jakie to wymagania? Aby dowiedzieć się więcej na ten temat, wybierz się na kurs haccp dla gastronomii. Dobrym pomysłem będzie również wysłanie na niego innych pracowników lokalu, ponieważ warto, aby każda osoba mająca kontakt z żywnością, znała standardy postępowania z nią.

Jedzenie na dowóz – hit XXI wieku

W ostatnich latach życie stale przyspiesza. Pracownicy korporacji i biur nie mają czasu gotować, większość rodzin nie może pozwolić sobie na pracowanie tylko jednego domownika, w związku z czym na etacie są zarówno żony, jak i mężowie. Sprawia to, że ilość czasu w ciągu doby dramatycznie się kurczy i niejednej osobie zaczyna go po prostu brakować. Tymczasem gotowanie to jedna z czynności życia codziennego, która potrafi zabierać najwięcej czasu. Jak to pogodzić? Część rodzin z pewnością zdecyduje się na catering, inne zaczną chodzić do restauracji, jeszcze inne – będą zamawiać jedzenie na dowóz. W każdym z tych pomysłów jest szansa na rozwój Twojego biznesu. Dostosuj swój lokal do potrzeb klientów – otwórz się na dowozy (zatrudniając pracownika, które będzie kierowcą albo zawierając umowę z lokalnym dostawcą jedzenia), zaplanuj ofertę cateringową lub przeorganizuj lokal tak, by mieć w nim więcej miejsca i stolików dla gości. Na stronie: https://grupa-abc.com.pl/Opakowania-jednorazowe-c14 znajdziesz ciekawą ofertę produktów, które mogą przydać Ci się podczas wprowadzania zmian, na przykład jednorazowe opakowania (użyteczne podczas dowozu), kubki na napoje, elementy wyposażenia kuchni i wiele innych.

Fot.: Rene Asmussen/pexels.com

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Najem i dzierżawa. Czym się różnią?
/
Najem i dzierżawa. Czym się różnią?
Jaka jest największa różnica między najmem i dzierżawą? I dlaczego nie wolno używać tych słów naprzemiennie? I kolejne ważne pytanie - kiedy można je zawrzeć? Sprawdzamy!
Jak działają pompy ciepła?
/
Jak działają pompy ciepła?
W tym artykule przyjrzymy się bliżej temu, jak dokładnie działają pompy ciepła, ich zastosowaniu oraz korzyściom wynikającym z ich użytkowania.
Jak wybrać idealne dodatki do łazienki zapewniające bezpieczeństwo i styl
/
Jak wybrać idealne dodatki do łazienki zapewniające bezpieczeństwo i styl
Poznaj najnowsze trendy w dodatkach do łazienki, które łączą bezpieczeństwo i styl. Odkryj, jak wybrać idealne elementy, które będą nie tylko funkcjonalne, ale także stylowe.